Announcement

Collapse
No announcement yet.

Anthem Noise

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Caleb_Elling
    replied
    Ok,
    It sounds like you are going to need a new output jack.

    If you want to email me at [email protected], I'll tell you exactly what you need.

    Leave a comment:


  • Vancebo
    replied
    Here is the latest

    I took the strap pin off and inserted the cable. I wiggled the cable at the plug back and forth with my hand. With each motion came a loud pop and crackle sound. I then removed my strings and checked all of the connections at the preamp and there was no sound other than the handling noise on the piezo element. So what do I do??? Please advise.

    Leave a comment:


  • Caleb_Elling
    replied
    Hey Vancebo,
    I would recommend trying the system with the strap-button removed. That will insure that the cable is plugging into the jack completely. If the jack is still cutting out, then the jack-harness may need to be replaced.

    Just to be sure to isolate the issue, try wiggling the 1/8" connection at the preamp. Make sure that isn't the source of the problem.

    Leave a comment:


  • Vancebo
    started a topic Anthem Noise

    Anthem Noise

    Merry Christmas.

    I had installed an Anthem that had previously been installed in another guitar. It worked fine then. The Anthem sounds great and all but when I wiggle the cable or just move abruptly I get a very loud and harsh crackle. I have tried it with various cables and in two different amps as well as the system at church. I tried adjusting the nut at the end pin assembly to make sure I had ideal placement so the cable would be going all of the way in. I can still produce the sound on demand. What do I need to do? Please advise.
Working...
X